Bij- en nascholingen

 

Bij- en nascholing Compressietherapeut

 

Zwachtels, klittenbandsystemen en overige compressiehulpmiddelen voor extremiteiten en midline oedemen

Wilt u als professional op het gebied van compressietherapie goed beslagen ten ijs komen bij het verstrekken van klittenbandsystemen voor benen en armen, compressieproducten voor midline oedemen en zwachtels?

Dan kunt u zich aanmelden voor de bij- en nascholing van Nova Mundo om de benodigde kennis en kunde hiervoor op te doen.

Deze unieke nascholing kost €499,- inclusief workshops

  • Let op: 10% korting! Voor ex-cursisten van Nova Mundo die de hele TEK-opleiding hebben gehaald. Stuur hiervoor een foto of scan van het diploma toe als je bestelt.

Bij patiënten met een (lymf)oedeem wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van ACD’s (adjustable compression devices), als bijvoorbeeld TEK (therapeutisch elastische kousen) niet of slecht ingezet kunnen worden of als er bij de behandeling van het oedeem zelfmanagement mogelijk is. Na het aanmeten van ACD’s dient vaak opnieuw gezwachteld te worden zodat deze vaardigheid integraal in de bij- en nascholing is opgenomen.

De bij- en nascholing biedt u diepgaand inzicht in de oorzaken en de praktische aanpak van (lymf)oedemen, die met compressiehulpmiddelen behandeld worden. De scholing bestaat uit:

1: Theoriegedeelte in de vorm van het Handboek ACT deel 3 – Inleiding in de reductie van chronisch oedeem, aangevuld met de Human Anatomy Atlas APP (3-D software van het menselijk lichaam). In het Handboek ACT deel 3 zijn maar liefst acht uitgebreide casussen opgenomen, horend bij diverse lokalisaties van (lymf)oedeem. 

2: De praktisch gerichte uitgebreide hands-on workshops bestaan uit het aanmeten en gebruiken van zwachtelsystemen en zwachtels (workshop 1), compressiebroeken, compressie voor het genitaal gebied en thoraxbandages (workshop 2), die in nauwe samenwerking met een aantal fabrikanten van compressiehulpmiddelen gegeven wordt.

3: Toetsing van beide onderdelen en diplomering, c.q. certificering.

De bij- en nascholing is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de beroepsgroep NVCZ, fabrikanten Bauerfeind, Essity, Juzo, Lohmann & Rauscher, Medi, Varodem, evenals fabrikantenvereniging CompNed.

De accreditatie wordt aangevraagd bij voldoende aanmeldingen

Benieuwd wat er allemaal behandeld wordt in het 3e deel van het Handboek ACT (Inleiding reductie (lymf)oedeem)? Klik hier