Cursus Assistent Compressie therapeut

 

De cursus ‘Assistent Compressie-therapeut’ is bedoeld voor medewerkers die de Compressie-therapeut ondersteunen bij het verstrekken van therapeutisch elastische kousen (TEK). Na het afronden van deze cursus kan de cursist de aanvullende studie-onderdelen volgen om zodoende zelf Compressie-therapeut te worden.

Na het met goed gevolg afsluiten van de cursus Assistent Compressie-therapeut kan de cursist patiƫnten met een eenvoudige medische indicatie onder supervisie van een volledig opgeleid compressie-therapeut van TEK voorzien. In de praktijk betekent dit het verstrekken van TEK aan mensen met niet al te ernstige veneuze klachten en lichte oedemen en het doorsturen van patienten met serieuzer klachten naar de volledig opgeleide compressie-therapeut.

 


De cursus Assistent Compressie-therapeut bestaat uit een practicum en theoriehoofdstukken uit:

  • Handboek ACT deel 1 – Basiskennis van de gevolgen van afvoerproblemen van bloed en lymfe
  • Manual ‘TEK Verstrekken deel 1 – Eenvoudige medische indicaties

Alle theorie kan worden geoefend met behulp van interactieve oefenvragen op deze website. Het practicum (stage) wordt beoordeeld via het ‘Handboek Praktijkbegeleider deel 1 – eenvoudige medische indicaties’, dat cursist en praktijkbegeleider samen invullen.

 

Stappen in cursus Assistent Compressie-therapeut

  • Bestuderen / interactieve oefenvragen van het Handboek ACT deel 1: Basiskennis
  • Bestuderen / interactieve oefenvragen van de manual TEK-Verstrekken deel 1 – Eenvoudige medische indicaties
  • Bijwonen van de klassikale bijeenkomst (niet verplicht, wel geadviseerd)
  • Theorie-examen cursus Assistent Compressie-therapeut
  • Met je praktijkbegeleider doorlopen van het Handboek Praktijkbegeleider deel 1 – Eenvoudige medische indicaties

Diplomering

  • Diploma Assistent Compressie-therapeut (deeldiploma Compressie-therapeut), waarvoor geldt dat onder supervisie van een volledig opgeleid compressie-therapeut therapeutisch elastische kousen verstrekt mogen worden aan patienten met eenvoudige medische indicaties.

Bekijk hier de route en studiebelasting van de opleiding


Let op: wilt u volledig bevoegd compressie-therapeut worden en niet alleen assistent, bestel dan de opleiding tot Compressie-therapeut en koop de onderdelen niet los. Dit scheelt u enkele honderden euro’s.


KLIK HIER OM DE CURSUS ASSISTENT COMPRESSIETHERAPEUT TE BESTELLEN